Huisartsenpraktijk MediSterre

Praktijkvisie

Als huisarts wil ik een centraal aanspreekpunt en een vertrouwenspersoon zijn in de verschillende fases van het leven.
Ik geef u advies, maar houd steeds rekening met uw mening als patiënt. Hierbij spelen zowel uw familiale als professionele context een rol. Zelfzorg en eigen verantwoordelijkheid van u als patiënt, zal steeds gestimuleerd worden.

Naast curatieve zorg, vind ik ook preventie erg belangrijk. U kan bij mij terecht voor kleine heelkunde (wegname cysten, moedervlekjes, behandeling van wratten met cryotherapie), hechtingen, zwangerschapsbegeleiding en vaginale uitstrijkjes, gips en ECG.

Ik tracht me te baseren op wetenschappelijke onderbouwde adviezen (Evidence Based Medicine) gecombineerd met een portie gezond verstand. Ik volg geregeld bijscholingen zodat ik op de hoogte blijf van de laatste evoluties binnen de huisartsgeneeskunde.

Alle medische gegevens worden bijgehouden in een elektronisch medisch dossier.

Op drukke momenten wordt er gewerkt met een telesecretariaat. De praktijkmedewerkster zal uw vragen beantwoorden en u zo nodig doorverbinden. Hierdoor krijgt u als patiënt de onverdeelde aandacht tijdens het consult.

Samenwerking met andere hulpverleners is belangrijk. Zo nodig is er overleg met thuisverpleegkundigen, diëtisten, kinesisten, apothekers, logopedisten, podologen, psychologen en collega’s specialisten.

Om de continuïteit van zorgen te garanderen (tijdens verlofperiodes en ’s nachts), is het noodzakelijk om samen te werken met de collega’s uit de huisartsenkring.
Weekwachten worden gedeeld met alle huisartsen van Koekelare-Ichtegem-Wijnendaele. Weekendwachten worden gedeeld met alle huisartsen van Houtland-Polder (Koekelare-Ichtegem-Gistel-Oudenburg-Torhout-Kortemark).